søndag 27. desember 2009

tips: nyttårsdessert

finnes det noe bedre på nyttår enn champagne granite?! isete flak av frisk og deilig champagne oppå eller ved siden av bær, en sjokolade fondant, ei kake - og er også deilig som en hvilerett.. det er ikke noe hokus pokus egentlig, men du må ha litt tid og en fryser tilgjengelig - dette krever nemlig en liten dose kjærlighet!

lag sukkerlake av 75 g sukker og en halv dl vann. dette avkjøles helt! bland i en halv flaske champagne med saften fra en halv sitron. sett i fryseren og rør relativt ofte til den er helt stiv (det SKAL dannes iskrystaller og den skal være flakete). hvis du lar graniteen stå litt i fryseren før den skal serveres, er det viktig at du lar den stå et ørlite granne i romtemperatur før du anretter den på desserten. skrap den røft og rustikt, legg på eller ved siden av desserten, og ENJOY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar