mandag 25. januar 2010

i want a pushwagner


jeg har stor beundring for kunstneren Terje Brofoss, aka Hariton Pushwagner (Hari-står for Hare Krishna, -ton skal gi kunstnernavnet tyngde og pushwagner refererer til supermarkedenes handlevogner, et spark til konsumsamfunnet). mitt absolutte favorittbilde er det monumentale tusjtegnede verket "selvportrett", der tusenvis av små mennesker skjuler seg inne i hans hode. det er uforståelig at han har oppnådd denne graden av detaljer med en tusjpenn!

om push: pushwagner er Norges mest særegne eksponent for Pop art med en internasjonal suksess. for ti år siden var pushwagner nærmest en glemt kunstner. han mistet grepet, ble narkoman uteligger, men klarte å stable seg på beina igjen med kunsten som drivkraft og livbøye. han gjenvant også rettighetene til sine verk (se tidligere innlegg). kunsten hans skal uttrykke skrekkhistorien om vår tid; en triviell, rutinepreget hverdag, hvor mennesket fremstilles som en vare.

noen av hans verk kan du nyte på Nasjonalmuseet, Bergen kunstmuseum og Lillehammer Kunstmuseum sine permanente utstillinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar